نکات طلایی برای پاک کردن لکه روغن از مبل

روی سخن ما با آن دسته از خانه دارانی است که با ایجاد یک لکه سمج روغن روی روکش مبل مستاصل و نگران شده اند. بدون شک در زندگی پرمشغله امروز هزینه های گزافی که برای دکوراسیونی زیبا و محیطی امن و آرام در خانه متحمل می شویم سبب می شوند که چنین مشکلی یک دغدغه برای صاحبان این وسایل باشد. به همین علت در این مقاله سعی می کنیم با ارائه راهکارهایی ساده و تضمینی که به الیاف و پارچه مبلمان نیز صدمه نمی زنند خواننده را به هنگام پاک کردن لکه روغن از مبل یاری نماییم.
نکات طلایی برای پاک کردن لکه روغن از مبل
امروزه مبل ها نه تنها به عنوان وسایلی برای زیبایی و به وجود آوردن استایلی شیک در منازل به کار می روند بلکه مکان هایی راحت و آرام بخش برای بسیاری از امور روزانه چون صرف غذا یا استراحت هستند. در این میان چکیدن لکه های روغن روی روکش این تجهیزات و نفوذ آنها در بافت الیاف، یکی از مشکلات رایج و ناراحت کننده محسوب می شود. در بسیاری مواقع بدون مبل شویی کامل و شستشوی مبلمان با به کار بردن چند ترفند ساده می توان از شر این لکه ها خلاص شد. اما اگر آنها در زمان مناسب پاک نشوند علاوه بر آنکه ظاهر و نمای زشتی پیدا می کنند به الیاف پارچه نیز آسیب وارد می شود. در ادامه به سراغ نکاتی طلایی برای پاک کردن لکه روغن از مبلمان می رویم.
برداشتن روغن
در قدم اول بهتر است همان زمانی که متوجه به وجود آمدن لکه چربی یا روغن در مبلمان خود شدید سعی کنید آنرا به کمک یک قاشق بدون آنکه فشار زیادی به آن بخش وارد کنید بردارید. توجه داشته باشید که از مالش لکه روغن روی سطح مبل خودداری نمایید زیرا سبب پخش شدن و نفوذ بیشتر آن به بافت پارچه می شود. پس از این مرحله یا در صورت عدم وجود روغن یا مایع قابل برداشت، می توانید به کمک دستمال یا حوله ای کاملاً تمیز که به آرامی روی محل مورد نظر قرار می دهید کمی از میزان شدت آن بکاهید.
معجزه جوش شیرین
در این مرحله ابتدا مقدار مورد نیاز جوش شیرین را روی محل مورد نظر بپاشید به شکلی که سطح لکه چربی کاملا پوشانده شود. پس از آن به مدت یک ساعت تا حتی چندین ساعت بسته به وخامت اثری که لکه بر جای گذاشته است، این ماده تمیز کننده روی مبلمان باقی بماند. سپس پودر جوش شیرین را به کمک جاروبرقی از روی روکش مبل جمع کنید. این ماده طبیعی علاوه بر آنکه یک تمیز کننده موثر به شمار می آید خواص ضدعفونی کنندگی دارد و بوی نامطبوع را حذف می کند.
استفاده از محلول آب و شوینده
برخی اوقات بالا بودن میزان چربی لکه یا نفوذ بیش از حد آن در بافت پارچه موجب می شود که جوش شیرین به تنهایی توانایی حذف کامل این معضل را نداشته باشد. بنابراین توصیه می کنیم از ترکیب یک شوینده مناسب ترجیحا صابون با آب استفاده نمایید. با مخلوط کردن مقداری پودر صابون یا مایع ظرفشویی با آب نسبتا گرم محلولی درست می شود که به ویژه کف آن در پاک کردن لکه روغن از مبلمان موثر است. به کمک اسفنج یا پارچه کف محلول را روی محل لکه قرار داده و به خوبی ماساژ دهید تا چربی محو شود. پس از اتمام کار کف اضافه را جمع کرده و محل را با پارچه ای تمیز خشک کنید. این روش به خصوص برای زمانی که پارچه مبلمان از جنس چرم باشد مناسب است.
لکه گیری با نشاسته ذرت
از دیگر روش هایی که برای پاک کردن لکه روغن به کار می رود ریختن کمی نشاسته ذرت یا پودر بچه به اندازه سطح لکه روی محل مورد نظر است. در این ترفند نیز مانند روش جوش شیرین به این مواد فرصت می دهید تا روی لکه روغن باقی بمانند و سپس به کمک جارو آنها را از روی مبلمان جمع کنید.
ترفند اتوی داغ
تکنیکی که در این قسمت شرح می دهیم بیشتر برای مواقعی کاربرد دارد که لکه تازه به وجود آمده است. در این روش باید کاغذ جاذب روغن را روی لکه قرار دهید و اتوی داغ را برای چند ثانیه روی کاغذ نگه دارید تا حرارت تمام روغن را جذب کاغذ کند. در صورت نگرانی بابت آسیب دیدن مبلمان توسط گرمای اتو می توانید ترفند کاغذ جاذب را بدون حرارت به کار گیرید. کافی است کاغذ را آنقدر در محل لکه فشار دهید تا تمام چربی را جمع کند.
به کار بردن مواد جاذب قوی
اگر مراحل فوق را انجام دادید و همچنان از پاک کردن این لکه سمج عاجز مانده اید، مواد جاذب قوی تر را پیشنهاد می کنیم به شرط آنکه از استحکام و کیفیت پارچه مبلمان مطمئن باشید. الکل، آب اکسیژنه، بنزین، اسید استیک یا بیکربنات سودا همگی پاک کننده های موثر و کارامدی به حساب می آیند.
بایدها و نبایدهای حذف لکه چربی از مبلمان
درست است که استفاده از روش های خانگی برای پاک کردن لکه مبل کم هزینه محسوب می شوند یا دردسر شستشوی مبل در خانه را ندارند. اما در برخی موارد اثرات مخربی که این راهکارها چه به لحاظ ناآگاهی فرد یا آسیب زا بودن شوینده و پاک کننده مورد نظر به وجود می آورند هزینه های گزافی بر جای می گذارند و سلامت کالا را تحت تاثیر قرار می دهند.
به همین دلیل است که همواره درست ترین راه حل منطقی ترین آن به حساب می آید. با گرفتن یک شماره قالیشویی معتبر و درخواست کمک از متخصصان این حوزه نه تنها نگرانی بابت عدم تاثیر این تکنیک ها را نخواهید داشت بلکه می توانید نسبت به تمیزی و درخشندگی مبلمان نیز آسوده خاطر باشید. با این حال در ادامه به ذکر چند مورد از نکات مربوط به پاک کردن توسط روش های خانگی اشاره می کنیم:
1) عملیات سریع
به طور کلی پاک کردن لکه روغن از مبلمان یک زمان طلایی دارد. بدین معنی که هرچه زودتر اقدامات لازم برای از بین بردن این مشکل را به کار گیرید در آن موفق تر خواهید بود. بنابراین به محض ریختن چربی و روغن روی مبلمان، آنرا پاکسازی نمایید.
2) عدم پخش لکه
برخی اوقات استرس و اضطرابی که هنگام مشاهده لکه به شخص وارد می شود سبب اقدامی عجولانه خواهد شد. به عنوان مثال مالیدن و کشیدن محکم پارچه روی این محل نه تنها کمکی به پاک شدن روغن نمی کند بلکه لکه را پخش و معضل را سخت تر می کند.
3) شناخت نوع پارچه
اگر در مورد جنس پارچه مبلمان خود آگاهی کافی داشته باشید روش بهتر و پاک کننده بهتری برای آن استفاده می کنید. به عنوان نمونه همانطور که در مورد آن صحبت کردیم پارچه چرمی با آب و صابون بهتر پاک می شود. همچنین روش جوش شیرین یا ترکیب آن با سرکه برای مبلمان با پارچه های نخی جواب می دهد. توجه به علائم مختلف درج شده روی برخی از مبل ها که تولید کنندگان آن برای راهنمایی به مشتری به کار می برند نیز می تواند کمک کننده باشد.
4) تست سلامت
یک راه منطقی برای در امان ماندن این کالای گرانبها از آسیب های مخرب استفاده از تست سلامت است. در واقع ابتدا باید هر شوینده یا ماده جاذبی که برای این کار انتخاب کرده اید را روی بخشی از مبلمان که در معرض دید قرار ندارد امتحان کنید. پس از اطمینان در مورد ایمن بودن آن، لکه روغن را با آن ماده پاک نمایید.
5) عدم استفاده از شوینده قوی
درنهایت توجه داشته باشید یک شوینده قوی به همان میزان که توانایی از بین بردن لکه روغن و چربی که جزو سرسخت ترین لکه ها است را دارد می تواند به الیاف پارچه نیز صدمه بزند. بنابراین حتما در درجه اول روشی را عملی کنید که شما را متحمل هزینه های سنگین بعدی نمی کند.
جمع بندی و راه حل نهایی برای پاک کردن لکه روغن
در این مقاله تلاش کردیم راهکارهایی ساده اما کاربردی و بدون نیاز به شستشوی کامل برای کسانی که مبلمان آنها توسط لکه روغن کثیف و بدنما شده است، ارائه دهیم. به عنوان مثال جوش شیرین، محلول آب و صابون یا برخی از مواد جاذب چون آب اکسیژنه یا الکل از این موارد به شمار می آیند. نکته بسیار حائز اهمیت راجع به این مبحث این است که گاهی اوقات نازک بودن الیاف پارچه یا روشن بودن بیش از حد رنگ آن سبب می شود نه تنها روش های خانگی موثر نباشند بلکه مضر و آسیب رسان نیز محسوب شوند. به همین خاطر استفاده از خدمات یک مرکز متخصص و متعهد چون قالیشویی توحید را به خواننده دغدغه مند پیشنهاد می کنیم. تجهیزات مناسب، شوینده ها و پاک کننده های تخصصی، دستگاه های پیشرفته، نیروهای باتجربه و آشنا به فوت و فن پاک کردن انواع لکه سمج یا قدیمی این مجموعه قطعا توانایی پاک کردن لکه ها بدون شستشو را دارد. در کنار آن می توانید از خدمات مبلشویی در منزل و شستشوی فرش و قالی نیز بهره مند شوید.